SFM 2.0 bevezetése Celldömölkön

Hallottatok már a Shopfloor Managementről, a folyamatok helyszínen történő irányításáról, a hatékony intézkedéshozatalról? Mivel az ebmpapst vállalat elkötelezett ebben a témában, így 2022-ben útjára indítottuk az SFM 2.0-t Celldömölkön is, melyben a célunk a TÖKÉLETES NAP.

Elsőként a lean szakértő Lakatos Veronika és a Rational vevőnek végterméket gyártó terület vezetői Kóbor Róbert gyártásvezető és Szabó Roland részlegvezető vettek részt a Develor trénercég által támogatott oktatáson Kocsmáros Mihály tréner vezetésével.
Tapasztalt trénerük Misi, nemcsak a fent említett vezetőket, hanem a terület csoportvezetőit és a gyártástámogató csapatot is fejlesztette a műszak nyitó- és záró beszélgetésekben, illetve a Gemba séta és a Részlegvezetői körben zajló napi megbeszélések során.
Azóta a lean szakértőnk és a kst-383 gyártás vezetőinek segítségével már a teljes részlegre kiterjesztettük a SFM 2.0 köreit és annak szemléletmódját.
Rolandnál a tréningnek köszönhetően sokat fejlődött a kommunikáció, az ott dolgozó gyártástámogató csapat, a vezetők és dolgozók folyamatosan hozzák a jobbnál jobb eredményeket, melyhez gratulálunk a csapatnak.
Majd 2023-ban a pozitív tapasztalatokból kiindulva újabb részlegen, az áramkörgyártás kst-388-on is elindítottuk a tréninget szintén a Develor támogatásával. Ennek résztvevői Lakatos Veronika lean szakértő, Pap Gábor gyártásvezető, Szakonyi Balázs részlegvezető, a terület csoportvezetői és a gyártástámogató csapat voltak.
Balázsnál is óriási lendületet adott a területen dolgozóknak a tréning. Újabb és újabb ötletek születtek és születnek, erősödik a csapatszellem, javul a kommunikáció. A jelenlegi nehéz helyzetben is egyre több műszakban érik el a tökéletes napot, ami nagyon biztató. Köszönjük az itteni csapat munkáját, nyitottságát és további sok sikert kívánunk nekik.

Haladunk tovább, tavasszal további két részlegvezetőnél és csapatuknál tréningekkel támogatva vezetjük be az SFM 2.0-t.

Mert célunk: A TÖKÉLETES NAP! Mindenhol. Ma is és holnap is.

SFM 2.0 bevezetése Celldömölkön